Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik Ana Bilim Dalı bünyesinde yürütülen lisansüstü programlar ile hemşirelik felsefesi, evrensel etik ilkeler ve hemşirelik değerleri doğrultusunda birey, aile ve toplumun sağlık bakım gereksinimlerini karşılamada yaratıcı, eleştirel düşünmeyi ve bilimselliği ilke edinen, mesleki çalışmaları ile hemşireliğin gelişimine katkı sağlayan, alanında uzman ve lider hemşireler yetiştirmek amaçlanmaktadır.

Bu amaç doğrultusunda kurulan Hemşirelik Ana Bilim Dalı, bireyin, ailenin ve toplumun sağlığının korunması, geliştirilmesi ve rehabilite edilmesini sağlayan, kanıta dayalı uygulama prensiplerine temellendirilmiş, ülkemiz sağlık gereksinimlerine cevap verebilen, mesleki yenilikler ve teknolojik gelişmelere göre güncellenmiş ve bu yenilikleri uygulama alanına yansıtabilen ders müfredatları ile lisansüstü öğrencilerinin donanımlarını arttırmayı hedeflemektedir.

Hemşirelik Ana Bilim Dalı lisansüstü programlarından mezun olan uzman hemşireler kamu ve özel hastanelerde klinisyen, eğitici ve yönetici hemşire statüsünde çalışabilirler. Üniversitelerin Hemşirelik akademik birimlerinde öğretim elemanı olarak istihdam edilebilirler. Yurt içi ve yurt dışındaki çeşitli bilimsel araştırma kurum ve kuruluşlarında iş imkanları bulabilirler.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi, Hamidiye Sağlık Bilimleri Enstitüsü Hemşirelik Ana Bilim Dalı Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 30/11/2016 tarihli toplantı kararı ile kurulmuştur.

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Sağlık Bilimleri Enstitüsü bünyesinde kurulan Hemşirelik Ana Bilim Dalında 2016-2017 eğitim öğretim yılı bahar döneminde Hemşirelik Doktora programına ilk kez öğrenci alınmıştır. Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 24/08/2016 ve 21/06/2017 tarihli toplantı kararları ile açılan Hemşirelik Bilimleri Tezli ve Tezsiz Yüksek Lisans programlarında ise 2017-2018 eğitim öğretim yılı güz döneminden itibaren eğitime başlanmıştır. Hemşirelik Bilimleri Tezsiz Yüksek Lisans programı 31 Ocak 2019 tarihinde ilk mezunlarını vermiştir.

Hemşirelik Ana Bilim Dalındaki lisansüstü eğitimlerin uzmanlık alanlarına özgü olarak açılması teklifi Yükseköğretim Yürütme Kurulu’nun 12/12/2018, 13/02/2019, 15/05/2019 ve 17/07/2019 tarihli toplantı kararları ile uygun görülmüştür. Ana Bilim Dalımızda 2019-2020 eğitim öğretim yılı güz döneminden itibaren Cerrahi Hastalıklar Hemşireliği, Doğum ve Kadın Hastalıkları Hemşireliği, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hemşireliği, Halk Sağlığı Hemşireliği, Hemşirelik Esasları, Hemşirelik Öğretimi, Hemşirelikte Yönetim, İç Hastalıkları Hemşireliği, Onkoloji Hemşireliği ve Psikiyatri Hemşireliği alanlarında tezli yüksek lisans ve doktora programları ile lisansüstü eğitim faaliyetlerine devam edilmektedir.

Prof. Dr. Merdiye ŞENDİR

Hemşirelik Ana Bilim Dalı Başkanı

Adres: Sağlık Bilimleri Üniversitesi Hamidiye Sağlık Bilimleri Enstitüsü Selimiye Mah. Atölyeler Cad. No:7 34668 Üsküdar, İstanbul

Telefon: 0216 418 96 16/2301