Ana Bilim Dalı Hakkında Genel Bilgiler
Medikal Modelleme ve Simülasyon, temel olarak matematik ve bilgisayar kullanarak insan vücudundaki sistemlerin benzerini yapmaktır. Medikal Modelleme ve Simülasyon; karmaşık insan vücudu sistemlerini bir bütün olarak anlayabilmek; bilimsel bir sorun hakkında çözüm ileri süren hipotezleri, deneysel çalışmadan önce, test etmek; insan vücudunda bazı fizyolojik değişkenlerin ölçülemeyen etkilerini kestirmek, tahmin etmek; hastaya özel statik ve dinamik modeller geliştirmek ve hastanın tedavisini bu modeller üzerinde planlamak, teşhis amaçlı modeller ve tıp eğitiminde kullanılacak model/simülatör tasarlamak-geliştirmek için yapılır.
Anabilim Dalımız, tıbbın her alanında özgün modeller geliştirerek bilime hizmet etmek ve öğrencilerimize bu donanımı kazandırmak amacındadır.
Tezli Medikal Modelleme ve Simülasyon Yüksek Lisans Programı interdisipliner yapıdadır. Tıp Fakültesi, Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi, Veteriner Fakültesi mezunları veya Biyomedikal Mühendisliği, Biyomühendislik,Tıp Mühendisliği, Mekatronik Mühendisliği, Elektrik Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Elektrik ve Elektronik Mühendisliği, Makine Mühendisliği, Matematik Mühendisliği, Fizik Mühendisliği, Kimya Mühendisliği, Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği, Endüstri Mühendisliği, Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji bölümü lisans mezunları öğrenci olarak kabul edilmektedir.
Ana Bilim Dalımız, 2019-2020 Eğitim-Öğretim Yılı Bahar Döneminde öğrenci kabulüne başlamıştır.