Sağlık Yönetimi Anabilim Dalı, enstitümüz bünyesinde lisansüstü düzeyde eğitim, öğretim ve araştırma yaparak, sağlık hizmetlerinin ve kuruluşlarının yönetimine ilişkin bilgi birikimini geliştirmeyi hedeflemektedir.

Sağlık Yönetimi, lisans ve lisansüstü eğitim programı ile sağlık sektörüne her düzeyde kimlik ve kişiliği gelişmiş, kendine güvenen, ülkesini ve dünyayı iyi tanıyan, çağdaş ve evrensel değerleri benimsemiş; araştıran, sorgulayan, sağlık kuruluşlarını yönetecek bilgisi, becerisi ve ideali olan bireyler yetiştirmeyi amaçlamaktadır. Aynı zamanda yabancı dili iyi derecede kullanan, üretime dönük girişimcilik ruhuna sahip, iletişim ve liderlik becerileri gelişmiş, mesleği için gerekli ilke, kavram bilgi ve becerilerle donanmış üstün nitelikli profesyonel sağlık yöneticilerinin yetişmesi ülkemiz önceliklerindendir.

Sağlık Yönetimi programlarından başarı ile mezun olan öğrenciler genel sağlık yönetimi yanında başta hastaneler olmak üzere kamu ve özel sektöre bağlı çeşitli sağlık kurum ve kuruluşları olmak üzere çok geniş bir hizmet alanında idari, mali ve teknik işlerden sorumlu orta ve üst düzey yönetici olarak istihdam edilme potansiyeline sahiptir.

Misyonumuz; Sağlık Yönetimi alanında ulusal ve uluslararası arenada görev yapacak, birikim ve donanımlı olmanın yanında etik ilkelere bağlı, erdemli sağlık yöneticilerini yetiştirmek ve bu sayede sağlık ve bağlantılı sektörlerde mevcut yönetici ihtiyacını karşılamaktır.

Vizyonumuz; Ülkemiz ve komşu coğrafyamız başta olmak üzere uluslararası camiada sağlık yönetimi alanında eğitim, öğretim, araştırma ve geliştirme faaliyetlerine öncülük etmek ve bu alanda önder kişilerin, kuruluşların ve/veya çalışmaların paydaşları olmak, çalışanlarının ve mezunlarının dünya genelinde kıymet gördüğü bir marka değeri olmaktır.

Dünyadaki sağlık yönetimi gelişim ve değişim sürecine paralel olarak 1963 yılında Sağlık Bakanlığına bağlı olarak sağlık yönetimi alanındaki ilk lisans programı Sağlık İdaresi Yüksekokulu adıyla kurulmuştur. Daha sonra 1970 yılından itibaren okul Sağlık Bakanlığından alınarak bir üniversiteye bağlı “Sağlık İdaresi Yüksekokulu” olarak ilk eğitim ve öğrenim faaliyetleri başlamıştır.

2000’li yıllardan sonra Sağlık İdaresi ile birlikte aynı içerikte öğrenim veren Sağlık Yönetimi, Sağlık İşletmeciliği ve benzeri isimlerde lisans programları açılmıştır. Son dönemde pek çok üniversitede Sağlık Yönetimi Programları açılmış olup bunların çoğu Sağlık Bilimleri Fakültesi içerisinde birkaç tanesi ise İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi içinde yer almaktadır. Sağlık Yönetimi, aynı zamanda 2000’li yıllardan itibaren gittikçe artan oranda yüksek lisans ve doktora eğitimleri sunarak alanında donanımlı akademisyenler ve profesyoneller yetiştirmeye başlamıştır.

Sağlık Yönetimi Anabilim Dalı Sağlık Bilimleri Üniversitesi Enstitüsü bünyesinde 2016 yılından itibaren tezli ve tezsiz yüksek lisans, 2018 yılından itibaren doktora programını yürütmektedir.